sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Nappi juttuja

Pari viikkoa sitten Toivo rupesi valittelemaan nappiaan. Varsinkin aamuisin piteli sitä ja sanoi au-au. Ihmettelin sitten muutaman päivän mikä vaivaa koska juuri oli puhdas eikä erittänytkään mitään. Tulehtuneena on ollut myös selvästi ihan kosketusarka.

Tajusin sitten että voisiko olla käymässä lyhyeksi napin varsi. Kukaan ollut koskaan puhunutkaan että pitää välillä vaihtaa isompaan. Kävimme sitten peg hoitajalla joka arvioi tilanteen ja vaihtoi isomman napin. Nappi ei ollut vielä kovinkaan pieni, mutta koska Toivo sitä valitteli niin vaihdettiin. Koko eroa on huimat 2mm :)

Aikaa meni huimat 5minuuttia ja koska äiti otti parkki-aikaa reilummin jäätiin sairaalan pihaan leikkimään.

keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Loma

Me ollaan muka lomalla. Kuvittelen viettäväni lomaa vaikka kaikki päivät ovat muutenkin vapaita. Alku viikosta olin lasten kanssa mökkeilemässä saaressa. Toivo tykkäsi kovasti, varsinkin vedestä. Onneksi oli pieni puhallettava allas. Toivo vietti siinä monta tuntia. Veneily aluksi jännitti, mutta lopulta alkoi siitäkin nauttimaan. Mea istui veneessä papan vieressä ja oli yhtä isoa hymyä.

Kyllä me muutkin nautittiin ja oma hermo lepäsi kun ei ollut koti kuviot mielessä. Tiskaa, tee ruokaa, pyykit, sitä sun tätä kaikken sai jättää kotiin. Linnunlaulu, aurinko, tuulenvire tekevät ihmeitä sielulle.

Olisin voinut olla pidempäänkin, mutta Toivolla on huomenna nappi hommia hoitajan luona. Mona jäi vielä loppu viikoksi kaverinsa kanssa mökkeilemään.

sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Lämpimiä päiviä

Täällä on nautittu auringosta. Kirjoittaminen taitaa taas kesäksi hiljentyä, kun päivät kuluvat ulkona ja illalla lysähdän sohvalle. Koti on iltaisin kaaos kun päivällä siellä vaan käydään tekemässä ruokaa ja syömässä. Lapset ravaavat hakemassa tavaroita ja tietysti kengät jalassa. Toivoa ei ole helteet tuntuneet vaivaavan. Tänään lähdin rannalle lasten kanssa. Aijemmin tytöt ovat saaneet juosta vesisuihkun alla, mutta tänään oli niin paahtavan kuuma joten taivuin rannalle asti.


Lapset ihmettelevät päivät lentokoneita, kukkia, ötököitä ja sammakoita. Niitä tuntuu löytyvän joka päivä. Toivo poikamaisesti ei pelkää ötököitä vaan ottaa ja litistää rohkeasti mm muurahaiset. Tytöt taas kiljuvat vieressä.  Pyöräretkillä Toivo ihmettelee autoja ja ihmisiä. Mea pysähtelee ja kerää Toivolle puhallettavaksi voikukkia. Yksi päivä sain vihdoista viimein itsestäni irti ja kävimme perhekerhossa. Toivo ei paljoa ujostellut, mutta Mea...puuh... Toivo on muutenkin hyvin luottavainen ja ottaa vieraita kädestä ja kuljettaa näitä mukanaan katsomaan juttujaan. 


(varoitus, sisältää pissa/kakka juttuja) Toivo on hyvin oma-aloitteisesti aloittanut pottaharjoittelut. Hokee kakkaa ja peruuttaa potalle. Yksi pieni pissa ollaan sinne saatu. Istuminen ei kestä kauaa, mutta siinä voi käydä peräkkäin vaikka kymmenen kertaa. Useasti myös vaipan ollessa päällää näyttää vaippaa ja sanoo kakka. Huomaa siis koska pissa lirahtaa housuun. Ei vaan vielä osaa eritellä pissaa ja kakkaa. Pitäis ottaa potta ulos ja poika ilman vaippaa josko tapahtuisi edistystä.



Ehkä huomasittekkin, täällä on alettu sanomaan sanoja. Näitä perus sanoja, anna, kiitti, mennään jne. Kyllä niitä on jo aika monta. Yrittää myös aina toistaa kun pyytää jos ei osaa tulee vain käh. Viittomia olen yrittänyt ja Toivo varmasti hienosti oppisi, mutta äiti ei nyt vain muista niitä käyttää. Olen alkanut tarkkailemaan syömistä ja punnitsen paljon syö ja kirjaan ylös päivittäiset annokset. Keskimäärin ruokaa menee 10ml ja nestettä 100ml. Nyt on ulkona ollut vesipullot mukana. Joten juomiset on jäänyt vähän epäselviksi. Nyt näen josko syöminen rupeaisi paranemaan eikä olisi vain mutu tuntuman varassa.