maanantai 8. lokakuuta 2012

Peg-nappi

Vihdosta viimein sain itseni taas kirjoittamaan. Lupasin sen selkeän kuvauksen peg-napista niin tässä olisi.

Eli nappi vaihdettiin letkun tilalle ja nyt napissa ei ole kiinni koko ajan sitä letkua. Nappi pitää vaihtaa uuteen 3 kuukauden välein ja sen pystyy tekemään ihan kotona. Mahan sisäpuolella on vesipallo, ballong, joka pitää napin paikallaan. Väillä vettä haihtuu pallosta ja se pitää tarkistaa silloin tällöin. Jos pallo pääsee löystymään voi nappi irrota itsekseen. Tietysti napin alunen pitää puhdistaa päivittäin, mukavasti kerää likaa, ainakin tuollaisella lattialla aikaansa viettävällä. (ja anteeksi suttuinen kuva tätä on otettu pitkään, mutta herra ei malta pysyä paikallaann joten lopputulos aina huono :))


Kun maito laitetaan liitetään nappiin letku. Se pyöräytetään tuohon keskelle lukko asentoon. Tosin meillä ei se lukko meinaa pitää ja varsinkin öisin letku pyörii miten sattuu. Odotan jo sitä aamua kun letku irtoaa kesken maidon ja kaikki onkin pitkin petiä. Toivo ei tykkää letkun kiinnittämisestä koska silloin pitää olla paikallaa ja aina tulee huuto. Letkuun laitetaan maito ruiskulla tai ruokapumpulla. Meillä käytetään molempia. Toivon ollessa hereillä laitetaan 60ml ruiskulla puolentunnin välein. Toivo konttaa karkuun ja minä menen ruiskun kanssa perässä, oikea majakka ja perävaunu. Yöllä ja päiväunilla laitetaan pumpulla niin ei tarvitse käydä häiriköimässä.Toivo saa maitoa 5 kertaa vuorokaudessa klo 8, 12, 16, 20 ja 24. Yleensä kolme maitoa menee nukkuessa. Nexium auttoi oksentelua ja nyt maitoa voi laittaa jo nopeampaan tahtiin tai isompia määriä kerralla. Maitoon sekoitetaan kahta eri ravintolisäjauhetta, nutrilonia ja fantomaltia. Toivon paino ei meinaa nyt enää nousta ja jauheiden määriä pitäisi taas tarkistaa. Maitoa menee 1060ml vuorokaudessa. Syöminenkin on varmasti osittain nexiumin ansiosta ruvennut sujumaan paremmin. Tosin ollaanhan sitä harjoiteltukkin. Nyt Toivo syö soseita/puuroa 2-3 kertaa päivässä ja hyvinä kertoina syö noin 60ml. Välillä tässä yritettiin myös nälkäkuuria ja vähennettiin maitoa. Nälkä tuli kyllä ja hirveä kiukku, mutta soseiden määrä oikeastaan väheni. Isoin ongelma syömisessä on tekniikka. Vieläkään Toivo ei vaan osaa. Nyt avaa jo suunsa ja ottaa lusikan suuhun, mutta työntää kielellä ruoan pois ja näin ollen yhdestä lusikallisesta voi syöttää 5 lusikkallista. Hidasta hommaa, yleensä syödää noin 15minsaa. Itse syöminen on myös Toivolle tärkeää ja jos omaa lusikkaa ei käteensä saa ei suostu yleensä syömään.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivolla on kyllä supersiisti tuo napin juuri. Meidän lapsella nappi erittää jatkuvasti semmosta kudosnestettä, joka sitten sotkee vaatteet. Mukava lukea, että syöminen onnistuu jo vähän :) Meillä alkoi syömään oikeastaan 1 v 1kk iässä vasta pieniä määriä ja nyt 1v4kk syö itse kaikki kiinteät ruuat, ainoastaan maito menee nappiin, koska juominen ei vielä onnistu. Suun motoriikka kehittyy hitaasti, eli nyt pystyy syömään pieniä kökköjä ruuassa, mutta esim. kuukausi sitten se olisi aiheuttanut vain yökkäilyä. Tsemppiä letkutukseen!
t. Peg-mamma

Anonyymi kirjoitti...

Suloinen Toivo!

Olen pitkästä aikaa keikkatyöni puolesta tekemisissä Peg-ruokinnan kanssa, etsiessäni muistin virkistystä google antoi tämän sinun blogisi. Kiitos selkeästä kuvailusta pegiin liittyen.
Sydämestäni toivon kaikkea hyvää Sinulle, Toivolle ja muulle perheellenne. Miten maailmassa tarvitaankaan tuollaista positiivista asennetta kuin sinusta blogisi välityksellä heijastuu!

T.Kolmen tytön kotiäiti