keskiviikko 29. elokuuta 2012

Vauvarokko?

Täällä on taas sairastettu. Jo viime viikolla Toivo oli kiukkuinen ja minusta normaalia sinisempi. Lähdettiin perjantaina päivällä päivystykseen näytille. Saturaatiot oli kuitenkin hyvät eikä muutakaan vaivaa löytynyt joten lähdettiin kotiin. Illalla kotona nousi sitten kuume. Yö selvittiin vaikka Toivo itkeskelikin kun lääkeen vaikutus loppui. Lauantai aamusta takaisin päivystykseen. Aamulla alkaneen ripulin ja kuumeen takia siirryttiin pitkän odottelun jälkeen osastolle.


Sunnuntaina kuume ja ripuli jatkuivat, mutta Toivo oli paljon pirteämpi kuin edellisenä päivänä. Saatiin lääkäri uskomaan että pystytään poika kotonakin hoitamaan ja vihdoin illalla kotilupa heltisi ja päästiin kotiin nukkumaan. 


Maanataina lähdettiin vielä käymään labroissa kun kardiologi halusi. Lämpöä oli vielä vähän ja aamulla alkoi yskä joka heti vaikutti saturaatio tasoihin. Onneksi Toivo sai korjattua itse ne yli 75 ja nippa nappa päästiin kotiin. Herkästi näytille käsky kuului taas kerran lääkärin suusta. Tiistaina ei enää ollut lämpöä, mutta tänään poika on ollut täynnä punaista näppyä. Itse teimme diagnoosin vauvarokosta. Mitenkään näpyt eivät tunnu vaivaavan joten näytille en ole kyllä nyt Toivoa viemässä. Tällä viikollahan piti olla se napin laitto ja ct-kuvaus, mutta taudin takia se siirtyi. Harmittaa, varsinkin tuon ct-kuvauksen siirtyminen. Jännittää myös tuleva talvi. Nyt jo saturaatoit pienestä yskästä laskivat, miten käy kun alkaa kunnon nuha? Taidetaan viettää taas useampi kerta sairaalassa.


Ei kommentteja: