maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kuulumisia

Oli monta ihanan kesäistä päivää, nautittiin ulkoilmasta ja ruohikosta. Alkoi remontti ja kylmät ilmat olleet taas monta päivää. Toivo on reipas pikku mies. Kesäflunssa vaivaa ja aamuisin herää yskäänsä ennen seitsemää.Flunssa ei ole kuitenkaan päivisin haitannut vaan nyt ryömitään ja vauhdilla. Toivo kulkee pitkin alakertaa välillä kissan, välillä Mean ja välillä äidin perässä. Paukuttaa kattiloita ja levittää tyhjät pullot. Kissojen ruoat piti ottaa pois lattialta. Välillä käy myös taputtelemassa alinta rappusta, josko hänkin menis ylös kun tytötkin. Ei onneksi vielä sinne nouse, mutta ollaan alettu miettimään rappuihin jo porttin hommaamista. Välillä Mona ottaa Toivon mukaan huoneeseensa ja kuuntelevat musiikkia. Toivo rääkyy onnesta ja nytkyttää päätään. Kun leivotaan istutan Toivon syöttötuoliin huilimaan ja tutkimaan magneetteja jääkaapinovesta. Päiväunia nukutaan yhdet pitkät tai kahdet lyhyet, riippuu onko aamulla fyssaria vai ei.


Syöminen on ollut huonoa flunssan takia. Vähäinenkin ruoka määrä saa aikaan oksennusreflekisn. Nyt taitaa kuitenkin olla tauti paremmalla puolella, koska tänään maistui piltti. Äiti sai taas hullutella oikeen kunnolla, että suu aukesi mutta ei sentään kaottu. Muuten kaikki tavarat ovat ruvenneet menemään suuhun ja muutama puraisu otettu maissunaksusta ja kekseistä myös. Nokkamukista ruvennutmyös hörppimään vettä. Koska Toivo oppi istumaan ollaan päästy harjoittelemaan ison pojan hommia; kaupassa istutaan käryssä, kylvyssä itsekseen läiskytetään vettä ja myös auton vauvakaukalosta on luovuttu.


Marevan lääkitys lopetaan parin viikon päästä ja nyt verikokeissa ollaan käyty pari kertaa viikossa. Ensi viikolla olisi sitten taas sydänkontrolli. Ihanaa kesää kaikille! Päivät kuluvat nyt vauhdikkaissa merkeissä, joten kirjoittelu on jäänyt vähiin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Toivo on tosi ihana pikku vesseli.Hymy on herkässä ja siskoille Toivo on kaikessa ja tosi tärkeä pikku.veli,Odottelen kovasti koska saan Toivon meille mummulaan edes hetkeksi hoitoon.Kovasti poika seuraan maailman ,menoa ja on kova halu yrittää mennä perässä,,tv.Mummu