torstai 15. elokuuta 2013

Kaikki ennallaan

Kontrollissa meinaan. Vointi hyvää ja tasaista. Keuhkovaltimohaaroihin ei saatu kunnon näkyvyyttä ja ne minua aina huolestuttaa. Labrat kuitenkin kaikki kunnossa. Saturaatio tasokin hyvä, 86. Nyt seuraillaan hemoglobiinia ja saturaatioita. Kun toisessa näkyy nousua ja toisessa laskua niin TCPC leikkausta edeltävä katerointi on paikallaan. Tietysti seurataan vointiakin ja alkaahan se leikkaustarve sitten näkyä jaksamisessa.

Puhuttiin myös päivähoidon aloituksesta. Hui! Onneksi sinne on aikaa se vuosi vielä. Aletaan sitä miettiä ja suunnitella sairaalan kuntoutusohjaajan kanssa.

Käytiin myös fysioterapeutilla näyttämässä Toivon kävelyä. Toinen polvi yliojentuu ja kävely näyttää siksi ontuvalta. Uskoi johtuvan lihasheikkoudesta. Seurataan seuraavan sydänkontrollin yhteydessä joka on 3kk päästä.

Seuraavana päivänä soittelin vielä ravitsemussuunnittelijalle ja tarkistettiin kasvua. Toivolla pituutta 82cm ja painoa 10.8kg. Kasvuun oli tyytyväinen ja ravintolisän määrää ei nosteta. Vaihdetaan se vain kuitupitoisempaan. Kuituja ei ole juuri saanut kun oma syöminenkin on niin huonoa.

Toivo oli reippaana koko reissun, eikä suuremmin ujostellut. Ultraus sujui mukavasti piirrettyjä katsellen. Verikokeita varten saatiin puuduttava rasva käden taipeeseen ja selvästi se auttoi. Muutama kyynel tuli kun suonta jouduttiin kaivelemaan, mutta selvittiin ilman suurta draamaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, miten teidän syömiset sujuu ? Paljonko laitatte nappiin ja paljonko ja mitä menee suun kautta ? Kiva lukea, että vointi on ennallaan :)t. peg-mamma

keiju kirjoitti...

Hei, peg-mamma!
Huonosti sujuu syöminen. Maistelua ennemminkin kuin syömistä. 2tl on jo huippu :)
Nappiin menee nyt 1000ml/vrk jaettuna 5kerralle. Koitan taas joku päivä kirjoitella meidän uudesta yrityksestä miten ruokaa saisi menemään. Se ei kyläkään toimi :)