maanantai 9. syyskuuta 2013

syömisterapiaa

hah mikä sana, ei tuollaista varmaan edes ole olemassa :) Mutta puheterapia kuullostaa hassulta kun siellä opetellaan syömään eikä niinkään puhumaan.

Tässä tämän kuun vinkit syömiseen jotka saimme puheterapetilta.
Toivon ongelma ei ole tekniikassa vaan määrässä (sori jos toistan itseäni) joten nyt pyritään saamaan syömiseen määrää. Kerran päivässä kaivan pöytään riisimuroja, vanukasta, lasin vettä, ienharjan ja kaksi lusikkaa. Aloitamme riisimuroilla, Toivo tykkää syödä niitä. Pistelee monta peräkanaa ja kuuntelee kun rouskuttelee. Vettä syömme ienharjalla (pienille vauvoille tarkoitettu, ikenien kutiamiseen) ja sitten äiti pistää lusikan suuhun ja Toivo myös vanukkaan kera. Välillä lusikka käy vain huulilla ja samalla yritetään sitä, että lusikka menisi kokonaan suuhun. Toistetaan lukemattomia kertoja riisimuroja, vettä, vanukasta jne. Ei ole vaikuttanut suuresti muuhun suömiseen vielä, mutta siis oikeesti tuo poika ylipäätään pistää koko lusikan suuhun!!


Vihdosta viimein on suunnitelma, että käymme puheterapeutin luona kerran kuussa hakemassa vinkkejä syömiseen. Odotan innolla, josko siitä olisi apua :)

Ei kommentteja: