perjantai 21. lokakuuta 2011

Kutsu tuli

Siis katetrointiin, ensi kuussa mennään taas Helsinkiin. Reissun piti kestää vain kolme päivää, mutta sydänpolilla kardiologin kanssa puhuttiin peg-letkun laittamisesta ja saatiinkin se nyt kateroinnin yhteyteen. Reissussa menee siis 5-6 päivää. Katetrointi tehdään nukutuksessa ja siinä tutkitaan sydämen paineolosuhteita ja katsotaan onko ahtaumia tai minkä asteisia vuotoja läpissä on. Peg-letku laitetaan koska syömisessä ei ole havaittavissa suurta muutosta parempaan. Letku laitetaan menemään suoraan mahalaukkuun vatsanpeitteidenläpi. Ruoka laitetaan sinne vähän samaan tyylin kuin nenämahaletkuun. Itse otin asian vastaanotolla puheeksi, kun en tosiaan näe, että syöminen kehittyisi oikeastaan mihinkään. Muuten sydämentilanne ennallaan. Fysioterapeutti oli tyytyväinen Toivon kehitykseen ja seuraava käynti on joulukuussa 5 kuukauden ikäisenä. Nyt harjoitellaan leluun tarttumista  ja kyljelleen kääntymistä. Ja nenämahaletkun laitto onnistui ihan ekalla yrityksellä, vähän kauhistutti kun tuntui että letkua vaan menee ja menee.



 Maanataina Toivo painoi komeat 4400g ja oli 55,8cm pitkä, ravitsemusterapeutti nosti ruoka-annoksen 100ml kun painoakin tullut komeasti. Nyt vaan maitoa menee niin paljon ettei poitsulle ehdi tulla nälkä ja syö siis itse tavallista huonommin.Toivo oli myös hoidossa mun mummolla yksi päivä tunnin verran kun käytiin tyttöjen kanssa luistelemassa. Mummu pääsi helpolla kun Toivo vain nukkui koko ajan. Käytiin myös miehen mummulla ja hän olikin tehnyt Toivolle ihanan peiton. Ihana syysloma kun kerkiää tekemään vaikka mitä ja saa nukkua pitkään. Toivo kun antaa nukkua yhdeksään asti ja tytötkin ovat heräilleet vasta puol ysin aikaan. Kuinka sitä ensi viikolla taas sopeutuu arkeen, voi kun vois olla aina lomalla.


Huomasin tällä viikolla että Toivo pyörittelee päätään välillä hassusti puolelta toiselle. Aluksi ajattelin sen johtuvan väsymyksestä ja hakevan sillä unta, mutta enpä tiedä. Olisiko merkki jostain vakavammasta asiasta, saanpa taas ensi viikolla soitella lääkäriin. Tänään jo soittelin ja pyysin luvan viikonlopulle, että voidaan mennä suoraan TAYS:sin päivystykseen jos Toivon flunssa pahenee tai kuume nousee. Oon nyt myös pari päivää täytellyt vammaistuen hakemusta, saas nähdä miten ensikertalaiselta onnistui.



1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Paljon tsemppiä ja jaksamisia koko perheelle.. <3

T. Mervi & Mika