torstai 12. huhtikuuta 2012

Kontrolli

Tänään herätty kuudelta aamun kontrolliin, huoh. Ihmeen hyvin kyllä heräsin. Toivo oli todella reipas ja ainoa itku tuli suonesta otettavasta verikokeesta vaikka ohjelmassa oli keuhkokuvaa ja ultraa. Saturaatiot laskeneet selvästi leikkauksen jäljiltä, ovat kuitenkin hyväksyttävissä rajoissa 75-79%. Verenpaineet ja keuhkokuvat oli hyvät. Ultrassa se yllätys sitten paljastui, oikeassa keuhkohaarassa kaventumaa. Nyt sitten katsellaan mihin lähtee kehittyyn ja kuinka nopsaa. Jospa vaikka hissukseen ja kesän saisi olla rauhassa. Inr taso oli kohdillaan ja seuraavat verikokeet on vasta maanantaina.  Lääkäri kyseli ollaanko haettu sopeutumisvalmennukseen, ollaanhan me ja nyt odotellaan päätöstä.

Oli myös puhetta syömisistä, lääkäri veikkasi että Toivo saattaa alkaa syömään itse kiinteitä, mutta nesteet menisivät letkuun. Syöminen takkuaa edelleen. Kaksi kertaa päivässä harjoitellaan kiinteitä. Lautaselle otan 1/4 osan pienestä pilttipurkista ja siitä menee ehkä puolet. Hedelmäsoseet menevät paremmin kuin liha/kasvissoseet. Nesteistä tulee totaalinen hermostuminen. Yksi päivä yritin laittaa ruiskulla vettä suuhun ja siitäkös se riemu repes. Välillä annan tuttipullon käteen, mutta kun tutti menee suuhun alkaa koko poika tärisemään. Lääkäri kuitenkin tsemppasi harjoittelemaan päivittäin. Onneksi, olin taas vähällä luovuttaa koko homman. Pari viikkoa yritettiin josko tulisi Toivolle nälkä ja pienennettiin maitomääriä. Kokeilu ei kuitenkaan tuottanut suurta tulosta. Toivon ilme on aika sama ruokaillessa kuin alla olevassa kuvassa.Liikkumisen riemu on aiheuttanut uuden päänvaivan. Nyt ei meinaa maitoletkusto piisata vaan letkujen päät irtoavat toisistaan kun Toivo kierii tarpeeksi pitkälle. Toinen vaihtoehto on että pullo lähtee pois "koukustaan" ja raahautuu Toivon perässä ja kun on kalleellan mene letkustoon ilmaa. Välillä pidän poikaa sitterissä, mutta jos on siinä koko ruokailun ajan haukkaa se ison palan siitä ajasta minkä voisi käyttää fyysisten taitojen opetteluun.1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä loppui päivällä hereillä olo aikaan tehty letkutus siihen, kun kyllästyttiin siihen letkurumbaan kun vauva oppi konttaamaan. Kokoajan sai siivota maitoja lattialta ja vaatteista ja aina se letku jostain kohti lähti irti. Siirryttiin takaisin ruiskulla laittamaan päivisin, 20ml ja 50ml ruiskuilla siis. Ei ainakaan meillä ole nyt lisännyt oksentelua, eli kantsii testata ruiskuttelua aktiivisimpina hetkinä. Yöllä menee edelleen pumpulla maito.

t. Peg-mamma