sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ihana kevät

Ihanat ulkoiluilmat ovat saaneet perheen ulkoilemaan monta tuntia päivässä. Lapset olivat innoissaan kuralätäköistä, trampoliinista, hiekkaleluista, polkupyöristä ja Toivolle löytyi lumen alta myös plaston(?)auto. Vielä ei osaa potkia vauhtia, mutta äiti vetää köydellä sitä perässään. Harmikseni kuralätäkkö kuvat menivät puhelimen mukana huoltoon ja jäivät sinne. Toivo melkeinpä ui siellä ja koko naama oli kuravedessä. Ensimmäiset makkarat on tullut grillattua ja Toivo halusi myös omansa. Äidin makkarasta maistaminen ei käynyt ollenkaan.


Muumitalo siivottiin yhdessä Mean kanssa ja nyt ötökkäkammoinen tyttönen uskaltaa taas leikkiä siellä. Hienosti Mea ottaa Toivon mukaan leikkeihinsä ja ovatkin aika hassun hauska pari. Lapset antavat äidin tehdä hyvin pihahommia ja Mea tykkää myös auttaa. Leikkasi sitten myös vähän marjapensaita, kun itse leikkelin vanhoja kukkia. Sisällä rapuista poistettiin portti ja Toivo on löytänyt uuden lempipaikkansa. Makoilee Monan sängyllä ja kurkistelee pikuisesta ikkunasta ulos. Mona kavereineen Toivoa siellä sitten naurattaa tempuillaan. Aika helpotus, kun ei tarvitse keksiä mielekästä tekemistä Toivolle kun muut ryntäävät ylös nauramaan ja riekkumaan. Usein on tullut pojalle suru kun ei ole päässyt mukaan.


Toivo ei syö määrällisesti vieläkään paljoa, mutta maistelee kovinkin mielellään. Ruokaa tarjotaan pari kertaa päivässä ja syö jos haluaa. En tyrkytä lusikalla ja kehun, kun vaan sekoittaakin ruokaansa. Jospa näin saisi rauhassa tutustua ruokaan ja toivon että alkaa omaan tahtiinsa syömään. Yksi ilta syötiin lättyjä iltapalaksi. Toivo ei niinkään välittänyt lätystä, mutta vanilijakastike kelpasi ja mansikka. Halusi myös lautaselleen sokeria, kun tytötkin. Kuinkakohan moni lapsi saa ruokalusikkallisen sokeria vaan kun pyytää? Tai luvan kanssa sotkea minkä sielu sietää? Toivolla taitaa olla ihan omat säännöt vaikka kuinka pitäisi kohdella tasavertaisesti. No, kaippa meillä on tytötkin tuossa iässä saaneet vielä leikkiä ruoalla. On myös hassua kuinka paljon Toivosta on kuvia syödessä. Kuitenkaan ei edes syö mitään. Nämä on vähän kuin vertaisi siihen kun lapsi tekee jotain ensimmäisen kerran ja siitä on saatava kuva.Ei kommentteja: