sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Mietteitä

Mietin uskaltuisiko kerhoon? Mea kaipaisi kovin kaveria, mutta uskaltauuko kuitenkaan kenekään kanssa leikkimään? Tuleeko sieltä vielä kaikki pöpöt kippuun? Onko se yhtä hirveä kokemus kuin viimeksi? Kun Mea vain itki haluavansa kotiin ja Toivo karkasi omille teilleen, enkä ehtinyt perään kun Mea roikkui kiinni jalassa. Lähdimme noin tunnin jälkeen kotiin. Onko Mea jo kehittynyt tarpeeksi selvitäkseen isosa joukossa vieraita ihmisiä? Ja totta puhuen, minäkin viihdyn hyvin kotona, mutta niitä kavereita ei vaan ilmesty tänne kotiin.

Mietin kehittyykö Toivo ikätasoisesti? Pidän vielä Toivoa ihan vauvana vaikka on jo oikeesti aika iso poika. Heräsin tällä viikolla. Mitä kuuluisi jo osata? Osaako tehdä nuppipalapelejä? Ei, ei Toivoa kiinnosta. Palat lentää vaan pitkin lattoita. Kokoaako tornin? Ei, ei Toivoa kiinnosta palikatkaan. Puhuuko? Ei, Toivo hokee vain pappaa. Osaa sanoa myös kissa, isi, lisää, kiitos ja koiran nähdessään sanoo vuh vuh. Onneksi kuitenkin ymmärtää puhetta. Pitäisi vaatia varmaan enemmän.

Mikä Toivoa sitten kiinnostaa? Piiloleikit, ne on parhautta ja niissä irtoaa isot naurut. Riehuminen, kiipeily, tiskikoneen tyhjennys ja vesileikt ovat myös huippuja. Mona oli tuossa iässä kova tiskaamaan, voi sitä veden roisketta ja iloa. Toivo tykkää myös laittaa tavaroita purkkiin ja ottaa sieltä pois. Myös kaikki tekniset vempaimet kiinnostavat ja aurinkolasit.

Onko palapelit, kirjat ja värittäminen tyttöjen juttuja? Niitä tytöt ovat tehneet tuon ikäisenä. Toivo kyllä myös matkii siskojaan ja haluaa myös prinsessa kruunun päähänsä. Koska tulee lapsille luontainen ymmärrys, mikä on tyttöjen ja mikä poikien? Siihen saakka Toivo saa leikkiä prinsessaa ja heilua barbi kädessä. Kahden tytön äitinä koitan nyt ruveta selvittämään poikien saloja. Vai onko niillä edes salaisuuksia? Miehet kun yleensä ajattelevat asiat yksinkertaisesti eikä niistä tehdä turhan monimutkaisia.

Koska Toivo on nyt äidistäkin jo iso poika sai hän ison pojan hiukset. Vauvamainen takatukka hävisi kun isi käytteli eilen konettaan.

Ei kommentteja: