tiistai 5. toukokuuta 2015

Dreenin laittoa

Sunnnuntaina jo ihmettelinme kun dreeni näytti oudolta, ihan kuin olisi tullut ulospäin. Hoitajat ja lääkäri sitä ihmetteli, mutta eivät olleet huolissaan. Maanantaina aamutoimien jälkeen Toivo alkoi valittaa kovaa kipua kyljessä ja taas huomautin dreenistä. Koska lapsi kipuili otettiin asia erilailla. Kirurgi kävi kurkkaamassa ja totesi dreenin olevan ulkona. Poustettiin dreeni sitten kokonaan. Alkoi jännitys ilmarinnasta ja nesteen kertymisestä ja varauduttiin uuden dreenin laittoon. Käytiin kaksi kertaa keuhkokuvassa, mutta nestettä ei alkanut kertymään. Ilmaa sen sijaan oli. 
Päärettiin vielä odottaa.

Illan ja yön aikana Toivon hengitys meni ähkiväksi ja asento kertoi äidille, että oikea puoli vaivasi. Aamulla menimme taas keuhkokuvaan ja lääkärit päättivät laittaa uuden pleuradreenin. Nestettä ri vieläkään ollut kertynyt, mutta ilma haluttiin pois. Alkoi taas pitkä odotus ja lopulta puoli kolmelta Toivo lähti saliin. Selvästi poikaa jännitti, mutta ei itkenyt kuitenkaan. Pitkin päivää asiasta puhuttiin ja lupasin ettei satu ollenkaan. Onneksi Toivolla oli jo kanyyli niin ei tarvitse pistää. 

Toivo on muutenkin ollut todella reipas. Antaa tehdä kaikki tutkimukset helposti ja mm keuhkokuvassa kääntyy itse toisinpäin. Muutama askel on jo otettu ja toipuminen on mennyt eteenpäin. Naurua piisasi viikonloppuna kun siskot viihdyttivät Toivoa. 


Ei kommentteja: