torstai 30. huhtikuuta 2015

Eteenpäin

Viikko on ollut tasainen, pikku hiljaa menty eteenpäin. Eilen poistettiin sydämen alla ja päällä olleet dreenit, päästiin happiviiksistä ja tulehdusarvotkin ovat kovassa laskussa. Turvotuksia on edelleen runsaasti ja vatsa on järkyttävän kokoinen pallo. Maksa on todella suuri, mutta siitä ei vielä tarvitse kuulemma olla huolissaan, kuuluu asiaan. Toinen antibiootti lopetettiin ja toinen jatkuu vielä 2-3 viikkoa. Suonensisäinen sydämentukilääke lopetettiin myös. Eilen päästiin ensimmäistä kertaa rattailla leikkihuoneeseen, mutta heti tuli kakka joten poistuimmen vaipan vaihtoon. Sen jälkeen Toivo ei enää halunnut/jaksanut lähteä. Vatsa on nyt ihan löysällä, ehkäpä johtuen antibiooteista. Jos ei pian rauhoitu otetaan näyte jossa ehkäpä selviää syy.

Tänään Toivo sai vappupallon ja pieni hymy nousi huulille. Todellista räkätystä saimme kuulla kun siskot tulivat takaisin Helsinkiin ja puhaltelivat yhdessä saippuakuplia. Leikkihuoneessa olimme pienen tovin leikkimässä, mutta kyllä Toivo siitä aika paljon väsähti ja halusi sitten takaisin sänkyyn. Toivo ei ole kävellyt vielä askeltakaan, ajattelin että viikonloppuna yritämme.

Pleura dreeni erittää vielä paljon ja siitä otettiin näyte chylys nesteen varalta. Sitä tuottavat vaurioituneet imusuonet. Positiivinenhan se oli. Huomenna aloitetaan rasvaton dieetti jolla chylys vuoto saadaan loppumaan. Dieetti kestää n 6viikkoa siitä kun erittäminen loppuu. Vauvana Toivolla oli sama homma ja silloin kuuri kesti 3kk.

Ei kommentteja: