maanantai 27. huhtikuuta 2015

osastolla jälleem

Tänään Toivo siirtyi osastolle. Teholla meni tasaisesti. Rinnan alle meni jatkuvana kaksi päivää antibioottihuuhde. Siksi Toivolle laitettiin rintalastan putsauksen yhteydessä kaksi dreeniä lisää, jotta sinne menevä antibiootti pääsee myös pois. Tulehdusarvot olivat nousussa taas sunnuntaina ja taas tehtiin ultra endokardiittia silmällä pitäen. Kuitenkaan mitään muutoksia ei näkynyt ja kirurgi epäili nousun johtuvan ihan vain leikkauksesta. Aina kun leikataan tulehdusarvot nousevat. Morfiini menee vielä iv:nä ainakin tämän päivän ja sen aikaa pidetään virtsatiessä katetria. Morfiini kun lamaa virtsan eritystä. Toivo ei oikein siitä vaan tykkää. Tänään tulehdusarvot olivat reippaasti laskussa, lääkäri oli hyvin tyytyväinen. Kuitenkin ovat edelleen päälle sadan ja kyllähän se vaikuttaa pojan oloon. Jaksoi kuitenkin jutella kovaan ääneen ja pelailla tabletilla. Sipsinkin otti omaan käteensä, aijemmin syötin nekin.

Useammat ovat kyselleet, että mikä se bakteeri on mikä meillä kasvaa. Stafylokokki aureus on meidän jokaisen iholla elävä bakteeri. Joskus se joutuu verenkiertoon esim pistoksen tai muun reijän kautta. Veressä bakteeri aiheuttaa verenmyrkytyksen eli sepsiksen josta voit lukea lisää täältä. Aureus aiheuttaa veressä myös herkästi märkäpesäkkeitä, jonka se nyt teki sitten sinne haavan alle. Pahimmilaan bakteeri pesiytyy sydämen läppiin tai meillä myös mahdollisesti keinotekoisesti tehtyihin tunneleihin jolloi se muuttuu endorkardiitiksi eli sydäntulehdukseksi. Siitä voit lukea lisää täältä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti takapakit on nyt selätetty ja Toivo pääsee pian kotiin. Muista huolehtia itsestäsi, syö, juo ja pidä lepotaukoja, että jaksat olla lapsen tukena. 3-vuotiaan kanssa on aivan erilaista olla sairaalassa, kun vauvan kanssa. Tsemppiä! t. peg-mamma