perjantai 16. syyskuuta 2011

Toivo 2kk

Eilen tuli pikku miehelle ikää komeat 2kuukautta. Onkin selvästi vanhempi, seuraa katseellaan, juttelee ja hymyilee. Päätään pitää vatsallaan ollessa komeasti pitkän aikaa. Jos on ilman vaippaa lattialla pönkee jaloilla niin ettei ole kohta enää samassa kohtaa. Vatsavaivat on ruvennut helpottaan ja on taas nukkunut oikeastaa koko yön putkeen. Kakka vaippaa saakin sitten vaihdella monta kertaa päivässä.
Viikonloppuna vietetiin nimiäisiä läheisempien sukulaisten kanssa. Toivo on nyt Mauno Toivo Tapani, mutta jatkaa blogissa edelleen Toivona. Toivo nukkui juhlien alussa, mutta heräsi kyllä sylittelemään sukulaisten kanssa. Oli koko juhlien ajan hyvällä tuulella, eikä turhia kitissyt. Mä kun ajattelin että saa hirveän huuto kohtauksen, mutta onneks ei.
Sydänkontrolli oli alku viikosta. Cyrys nestettä ei ollut ruvennut tulemaan vaikka äidinmaitoa ollaan alettu syömään. Uusi kontrolli kuva on kahden viikon päästä. Labra arvot oli kaikki kunnossa ja sydämen tila ennallaan. Shuntti ohjaa enenmmän verta oikeanpuoleiseen keuhkoon. Seuraavan leikkauksen pitäisi korjata asia. Toivo oli ultrassa rauhallisesti, mutta keuhkokuva sai hermot meneen lopullisesti ja nukahti pian sen jälkeen. Saatiin sitten onnistuun neliraaja paineiden ottaminen. Lääkkeitä vähän muutettiin ja nyt ei mene enää kuin 3 kertaa päivässä. Edelleen jatketaan kotisairaalam asiakkaina, käyvät siis n. kerran viikossa punnitsemassa, mittaamassa saturaatiot ja vastaavat kysymyksiin milloin vain. Maito menee nenämahaletkuun. Syömisharjoituksissa jaksaa syödä noin 10 ml välillä jopa 20 ml.
2 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Onnea kaksikuiselle :D Ihanan iloinen kuva tuo alimmainen!!

Anonyymi kirjoitti...

Onnittelut pikku miehelle nimen ja kahden kuukauden iän saavuttamisesta.. :)

t. M&M