perjantai 10. helmikuuta 2012

Iloa

Tänään harjoiteltiin taas kerran vatsalla oloa, fyssari sanoi että pitäisi tehdä useita kertoja päivässä ja nyt on yritetty joka ruokailun välissä kokeilla. Toivo on nyt pari päivää koittanut kammeta itseään kyljeltä vatsalleen, yläkroppa kääntyy, mutta jalat ei. Vähäsen autan pyllystä niin johan on nokka kohti lattiaa. Tänään yht´äkkiä olikin takaisin selällään. Katsoin kummissasi, noinko olit äskenkin vai ootko muka kääntynyt. Ei muuta kuin takaisin vatsalleen ja hip hei Toivo pyörähti takaisin selälleen. Mä melkein pompin riemusta, mun lapsi oppi jotain selkeesti näkyvää. Ajattelin että voisiko olla sattumaa, mutta ei. Seuraavan puolentunnin sisällä sieltä pyörähti aina ihan itse takaisin ja nyt ei sitten massullaan viihdytä enää hetkeäkään. Muutaman pyörähdyksen jälkeen piti aina huilia ja katsella leluja selällään ja sit taas sitkeästi yrittämään josko onnistuis itse kääntymään vatsalleenkin, ei ihan vielä kuitenkaan.


Ja tästä se lähtee...


melkein pääsee itse, mutta kun äiti vähän auttaa niin onnistuu...

ja sit jo takaisin päin. Kuvaa ei kerkiä ottamaan kun on vatsallaan, niin nopeasti pyörähtää pois

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä Toivo!!!

Heidi kirjoitti...

♥ jeeeeee!

Anonyymi kirjoitti...

Se on niin ihana tunne, kun näkee että toinen oppii jotain uutta :) Varsinkin jos sitä on pidempään odottanut! Onko teillä vähentynyt Peg-letku oksentelu ? Meidän vauva sai letkun viime keskiviikkona ja siitä lähtien on oksennellut ja ripuloinut reippaaseen tahtiin. Tuli vaan mieleen, että teilläkin oli sitä peg-letku vatsatautia, että kai se sitten johtuu siitä letkun asennuksesta. On kai se aikamoinen stressi vatsalle kun siellä on kokoajan reikä ja vierasesine. Soitin jo lastenklinikallekin, mutta meinasivat ettei siitä letkusta johdu vaan olis vaan mahatautia, mutta ei se kyllä semmoselta vaikuta. Toivottavasti menee äkkiä ohi. Onneksi yöllä saa pysymään ruuan sisällä kun laittaa pumpulla ja vauhdiksi 80ml/h..

keiju kirjoitti...

Meillä oksentelu muuttunut pulautteluksi ja nyt noin kerran päivässä. Maitohan meni hitaimmillaan 70ml/h nyt koitan nostella vauhtia 85ml/h. Meillekin sanottiin ettei oksentelu johdu pegistä, vaan siitä että maito mennyt liian lujaa. Tiedä sitä sitten, mikä sen oikeasti aiheutti. Ripuli varmaan oli seuraus oksentelusta.