torstai 24. tammikuuta 2013

Haava ongelmia

Osaston lääkäri oli edelleen aamulla meitä kotiuttamassa kunnes muistutin haavasta. Ensin sitä kävi katsomassa kardiologi selvää mätää sieltä haavsta valui kun lappuotettiin päältä pois. Sitten paikalle pyydettiin kirurgi. Kirurgituli ja pusersi mädät haavasta pois ja huuhteli sen hyvin keittosuolalla. Nyt toivotaan parasta ettei mätä lähde menemään sisälle päin. Jos näin käy pitää haava avata sitten taas leikkurissa. Vahva antibiootti aloitettiin suonensisäisesti.

Täällä on ihana leikkitäti joka käy joka päivä kysymässä haluaako Toivo jotain uutta lelua tai muuta touhua. Tarjoaa myös leikkiseuraksi jos haluan käydä syömässä. (kai) suomalaiseen tapaan en voi ottaa apua vastaan vaan kieltäydyn leikkiseurasta ja hiivin sitten syömään kun Toivo nukkuu. Niin ärsyttävää olla riippuvainen muista. Aina pitää pyytää hoitajaa jos jotain haluaa tai joku on loppu. Tuntuu turhauttvalta soittaa kelloa ja pyytää puhtaita vaatteita tai vaippoja saati ruokaa. Palvelu on toki hyvää, mutta olisi ihana voida lämmittää lapsen ruoka itse. Päivän tärkein rutiini äidin päälle on varmaan ikkuna verhojen avaaminen aamuisin ja sulkeminen iltaisin. Se on ainoa asia mitä voin itse kunnolla hallita.

Erilaista viihdykettä ollaan yritetty keksiä, tänään tehtiin auto pöydästä ja rakennettiin maja. Parasta silti on tuttipullot ja ruiskut. Monitoria ja ruokapumppuakin Toivo kovasti opettelee käyttämään ja haluaa aina itse soittaa hoitajakutsua. Pirteämpi poika selvästi mitä eilen.
2 kommenttia:

M. M. kirjoitti...

Heippa!

Tunnistan hyvin tuon tunteen, kun joutuu sairaalassa pyytämään kaikkeen lupaa / apua. Se on tosi epämiellyttävää, tuntuu kuin aina vaivaisi hoitajia, vaikka heidän työnkuvaanhansa se "palvelukin" kuuluu.

Toivottavasti Toivo pääsee pian kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

Keräilehän itsekin voimia: lepäile ja yritä nauttia siitä "palvelusta" ja jätä Toivo hyvillä mielin leikkimään välillä muidenkin kanssa (on Toivollekin vaihtelua)! Kotona aina sairaalareissun jälkeen iskee väsymys päälle kaksinkertaisena...!

Voimia teille ja toivotaan, että antibiootti tehoaa nopeasti ja saatte pikku Muruliinin kanssa pian "oikean" kotiinlähtöluvan! =)