keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Nälkää

No nyt! Vihdoin saimme luvan ravitsemus suunnittelijalta ja kardiologilta alkaa hakemaan nälkää. Ihan hitaasti ja rauhallisesti aloitellaan. Aamu maidosta vähennettiin 100ml ja se korvataan päivän mittaan vedellä. Nälän tunteen löytymiseen voi mennä 2-3 viikkoa ja nyt ollaan oltu viikko tällä "nälkä kuurilla". Pieniä merkkejä syömisen parantumisesta on ilmassa, mutta en osaa sanoa johtuuko tuosta maidon vähentämisestä vai siitä että kiinnostus ruokaa kohtaan on kasvanut ja pureskelu on alkanut sujumaan.

Viikko sitten kävimme puheterapeutilla ja oli upea fiilis sanoa heti alussa, että meille kuuluu pelkästään hyvää! Toivo on hyötynyt nyt viime aikoina terapiasta paljon ja sen näkee siitä tavasta kuinka syö. Pureskelee poskihampailla ja oikein esittää, että katso nyt kun minä osaan. :) Syö paljon sormin ja välillä vähän lusikallakin. Ruoan sylkeminen on vielä myös ongelmana, mutta sekin on vähentynyt huimasti. Toivo siis mässäsi ruokaa suussaan kyllä, mutta ei halunnut nielaista. Nyt kun on oppinut purenta tekniikkaa saa ruoan tarpeeksi pieneksi ja saa sen myös nielaistua.

Toivolla on hirmuinen mielenkiinto ruokaa kohden ja on usein kinuamassa jotain syötävää. Oikeastaan aina kun vaan näkee ruokaa haluaa sitä maistaa. esim omenan pöydällä. No, tietysti minä sitä hänelle tarjoan mutta haukkaa pari pientä palaa ja lopput jääkin äidin syötäväksi. Tosin kun on kova 2 vee uhma ja minä itse vaihe menossa, kukaan ei saisi syödä hänen "jämiään". Toivosta ne ei taida olla jämiä ;) No, salaa sitten syödään Toivon pullan palat ja omenat.

Toivon todella että ruokaa alkaisi nyt menemään isompia annokisia. Syöminen on vielä kuitenkin tuskaisen hidasta ja nytkin istutaan pöydässä helposti 30minuutti ja syöty ruoan määrä on olematon. Kuitenkin sitä tekniikkaakin pitäisi vielä oppia.

Kerrottakoon vielä että ortopedille tuli vihdoin aika ja Toivon polvessa ei ole mitään vikaa, huoh. Koska liikkumaan oppiminen ollut atvallisesta hitaampaa ei lihakset ym. ole vielä kehittynyt tarpeeksi. Nyt vain annetaan pojan liikkua aktiivisesti.

Ei kommentteja: