keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Nukkumisesta

Toivo on vihdoin saatu siirrettyä siskon kanssa samaan huoneeseen. Kerran jo Toivo siirrettiin, mutta minä jätin pinnasängyn vielä päiväunia varten meidän vanhempien huoneeseen. (Voi miksi??) No sitten alkoi liman oksentelu ja poika nukkui taas pinnasängyssä koko yön. Kun tästä selvittiin ei suostunut enää jatkettavaan sänkyyn nukkumaan vaan sai hirveän huutokohtauksen ja lopulta oksensi koko sängyn.

Nyt on pinnasänkyä tuunattu ja otettiin laita kokonaan pois ja siirrettiin siskon huoneeseen. Ei ollut sitten enää muuta nukkumapaikkaa pojalla niin johan on suostunut siellä nukkumaan. Joka ilta muistaa mainita että nukkuu vauvan sängyssä :) Iltaisin pysyy hienosti sängyssä. Kokonaiset kaksi kertaa on tullut rappusiin huutelemaan. Sisko nukkuu kerrossängyssä yläpuolella ja leikkii vielä hetken sängyssä iltasadun jälkeen. On hauska kuunnella kun sisko selittää, että hän on iso ja hän saa vielä leikkiä, nuku sinä Toivo vaan. Välillä Toivo kömpii yöllä meidän sänkyyn nukkumaan. Ei kuitenkaan joka yö. Nukkuu aika levottomasti ja herää 1-2 kertaa yössä inisemään, sellaista melkein itkua.

Päiväunille ei sinne suostu jäämään ja äiti on liian laiska siihen nukutus rumbaan. Innokkaan menee peiton alle, mutta äidin häipysessä hiipii leikkimään. Välillä ei nuku päiväunia ollenkaan. Usein nukahtaa autoon ja välillä sohvalle. Usein kello on jo neljä tai viisi ja sitten herättely onkin vaikeaa. Ei voi kuitenkaan antas nukkua kuin puolisen tuntia, että menee vielä illalla nukkumaan.
Yö unille meillä käydään puoli yhdeksän ja aamulla herätään seitsemän aikoihin ja (liian) usein jo aijemmin.

Ei kommentteja: