torstai 12. kesäkuuta 2014

Katetrointi reissu

Ja niin, kuinkas se meidän reissu menikään.
Hyvin! Toivo oli todella reipas koko reissun, mikä varmasti auttoi.
Katetroinnissahan mennään sydämeen nivusesta ja meillä myös kaulalta pienellä katetrilla. Siinä lääkärit pääsevät näkemään paremmin sydämen ja suurten suonien tilaa ja mittaamaan kaiken maailman arvoja.
Perjantai aamuna osastolla piti olla 7.45 ja Toivo sai esilääkityksen sekä puuduttavaa voidetta pistos kohtiin. Nyt kun poika on jo isompi meni esilääkkeen kanssa odottelu paremmin. Hän kun huomasi itsekkin epävakaan olonsa ja suostui pötköttelemään sängyllä. Yhdeksältä Toivo vietiin sitten saliin. Me vanhemmat lähdimme ihmettelemään Helsingin keskustan elämää ja ostamaan lapsille tuliaiset.
Lääkäri soitteli puolenpäivän maissa ja kertoi katetroinnin sujuneen hyvin. Keuhkovaltimohaarassa ei ollut ahtaumaa, isoja kollateraalisuonia ei ollut, läppävuotoa ei ole ja tärkeimpänä paineet ovat hyvät ja voidaan edetä leikkaus sarjan seuraavaan leikkaukseen. Seuraava leikkaus on noin puolen vuoden päästä.
Toivo tuli osastolla puoli neljän aikoihin ja oli jo aika pirteä. Muutaman tunnin päästä alkoi kinuaminen leikkihuoneseen.
Onneksi tippa voitiin jo irroittaa ja päästiin leikkimään. Illalla poika nukahti kun äiti etsi iltasatua. Aamulla sängyssä odotti pirteä poika lastenohjelmia katselemassa. Lääkärin kierron jälkeen pääsimme lähtemään kotiin.

Ei kommentteja: