torstai 19. tammikuuta 2012

Fysioterapeutilla

Tänään käytiin aamusta fysioterapeutin luona kuulemassa missä kehitys on menossa. Oli tyytyväinen että Toivo käyttää nyt kumpaakin kättään ja tartuu niillä hienosti leluhin. Myös jalkojen ylläpitäminen sai kehuja ja että kääntyy nyt kyljelleen. Vatsalla oloa tarvitsi opetella enemmän, että oppisi nojaamaan käsiinsä. Myös kääntyminen ennen seuraavaa leikkusta olisi hyväksi, mutta se tulee sitten kun tulee. Fysioterapeutti kirjoittaa meille nyt maksusitoumuksen, että saadaan kotiin käymään oma fyssari kaksi kertaa viikossa, mieluusti jo ennen leikkausta. Kovasti painotti, että ei ole kovinkaan huolissaan Toivon kehityksestä, mutta sitä halutaan seurata jos tulee jotain poikkeavaa. Fyssarin jälkeen käytiin vielä ottamassa uusi RSV-vasta-aine piikki, joten mukavasti meni taas pari tuntia reissussa.

Kiinteitä ollaan harjoiteltu ahkerasti, mutta ilman suuria tuloksia. Toivo pitää suuta tiukasti kiinni ja väistelee lusikkaa. Kuitenkin ehkä koko päivässä menee noin puolikas pilttipurkillinen ruokaa. hedelmäsoseelle vain irvistelee, puuroa syö jotenkuten ja parhaiten kasvissoseet.Peg-letkusta vielä sen verran, että hyvin menee. Juuri on siisti, eikä sen hoidossa ole ollut onglemia. Letku vain sakkaantuu maidosta ja sitä aina puristelen että saan kaiken liikkeelle. Lääkkeet jäävät jumiin lukon kohdalle kun vaihtaa vesiruiskua, mutta "tukos" aukeaa kun lukon paikkaa siirtää. Välillä letku on juuresta niin littanan ettei maito tai vesi kulje eteenpäin, sitten vaan pitää parantaa letkun asentoa. Eli oikeaa kunnollista tukosta ei ole ollut, toisin kuin nenämahaletkun kanssa oli. Välillä Toivo löytää letkun käsiinsä tai ainakin ruokapumpun letkun ja kun kieltää niin virnistää vaan vekkulisti.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä kuulla, että sujuu nyt hienosti. Toivo on ihana ! Kyllä se syöminenkin lähtee, vie vain aikansa ja vaatii äidiltä kärsivällisyyttä. Meillä mennään vähän teitä edellä mutta tilanne oli sama muutama kuukausi sitten.