perjantai 12. elokuuta 2011

28. päivä

Toivo on jo neljä viikkoa taistellut sydämensä kanssa, mun pieni sankari poika. Tänään äidillä olikin ohjelmassa sosiaalityöntekijän tapaaminen. Taas tuli lisää infoa ja selvyyttä asioihin. Eikä tuo vammaistuki sanahirviönä ahdista enään kun tietää ketkä kaikki sitä voi saada. Minähän kun en koe että Toivo olisi vammainen vaan vakavasti sairas. Toivohan ei ole kelan mukaan myöskään vakavasti sairas vaan vaikeasti, mikä mua potuttaa myöskin. Pikku juttu, mutta mun lapsi ei ole mitenkään vaikea.



Fysioterapeutti kävi myös neuvomassa uusia nostotapoja ja nukkuma asentoa. Toivo kun kääntää päänsä aina vaan toiselle puolelle. Äidille tuli ihan yllätyksenä, että voin pitää Toivoa myös mahallaan. On kuulemma aika raskas asento lapselle, mutta pitää reenata sitäkin. Toivo olikin ihan kiukkuinen kaikesta pyörittelystä ja oudoista nostotavoista, raukka kun ei ole tottunut. Siinä kiukussaan rupesi sitten syömään tuttia oikein kunnolla. Toivottavasti olisi apua syömis harjoittelussa. Tapaaminen oli siis hyvinkin antoisa äidille, vielä kun saataisiin nuo opit eteen päin tuolle miehelle.


2 kommenttia:

jenninho kirjoitti...

Moikka. Meillä myös poika saa vammaistukea (mikä minusta on tahallaan nimetty niin ettei ihmiset osaisi sitä hakea kun lapsi ei ole vammainen vaan sairas)nyt on itseasiassa valituksen valituksen valitus menossa kun ei edelleenkään saada kui n alinta tukea vaikka kaikkien lääkärien ja sos.työntekijöiden mielestä ollaan oikeutettuja korkeimpaan. lisäksi ollaan tehty hakemus kuntaan omaishoidon tuesta. omaishoidon tukea voi saada lapsesta jota hoidat kotona, oli ikä mikä tahansa. moni kunta tosin väittää että alle kolmevuotiaasta ei makseta, sitten kun rupee lukemaan lakia aiheesta sellä ei missään puhuta iästä mitään. Tämäkin meille on selvinnyt vasta vuosi pojan sairastumisen jälkeen monen mutkan kautta. kuntaan vaan hakemusta sisään, kunnan sivuilta varmasti löytyy lomake. Leijonaemojen blogissa on myös käsitelty aihetta joskus, varmaan googlella löytyy.
Tsemppiä hakemus rumbaan, toivottavasti teilla sujuu pikkasen paremmin kuin meillä!

Viljan äiti kirjoitti...

Toivo! Onnittelut 4-viikkoisuuden johdosta :) Olet tosi komia mies!