maanantai 25. heinäkuuta 2011

10. päivä

Eilen illalla sain vihdoin onnistumaan kuvan Toivon pään takana olevasta turvotus pahkurasta. Siitä (ja kaikesta muustakin turvotuksesta) halutaan eroon hitaan varmasti jotta rintalasta voidaan sulkea. Sen jälkeen aletaan vähentämään sydämentukilääkkeitä, päästään hengityskoneesta ja vähennetään kipulääkkeitä ja rauhoittavia. Nyt siis vain odotellaan turvotusten laskua ja näillä näkymin rintalasta suljetaan ehkä keskiviikkona.Tänään päivällä meitä odottikin aivan erinäköinen poika joka jaksoi jopa availla silmiään ja katsella ympärilleen. Ihan niin "vauhdikasta" menoa ei tosin vielä tarvisi olla, joten Toivo saikin lisää morfiinia. Poitsu jaksoi lääkelisästä huolimatta meitä vielä katsella ja availi silmiään vielä toisella vierailullakin.Tosiaan tuollaista valvomista ei hirveästi vielä toivota, mutta kun Toivo näyttää hereillä olon hienosti kestävän niin ei rauhoittavaa ja morfiinia ole kauheasti tarve lisäillä. Tässä kuva vielä mahtavista luvuista hereillä ollessa.


Ylinpänä syke, sitten verenpaine (joka on komeassa nousussa vaikka lääkkeitä vähennetty), täyttöaste ja vihreällä saturaatio (se mikä ei millään meinannut nousta leikkauksen jälkeen). Eilinen hiljainen hurraa taisi olla ihan kohdillaan. Vieläkin kyllä jänskättää, että koska tulee takapakkia nyt kun kaikki näyttää niin hyvältä.

Isäkin pääsi eilen illalla ja tänään hoitohommiin kun Toivolla oli ruoka-aika. Maitoa menee nyt 10ml kerrallaan 8 kertaa päivässä. Verratkaas kuvassa isin kättä Toivon päähän, noin pieni mun mussukka on.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heip, Ailin lempikuva on tuo, jossa Toivo killittää tukka pystyssä :). Suloinen!
Päivi ja Aili

Anonyymi kirjoitti...

On hienoa seurata, että Toivo toipuu näin hyvin .
Olin matkoilla ja aamulla ensitöiksi avasin koneen ja halusin tietää , miten Toivo voi .
Jaksamista vaan kaikille !
T. Anna-Liisa