lauantai 30. heinäkuuta 2011

15. päivä

Herättiin Monan kanssa aamulla ennen seitsemää ja päätettiin lähteä Toivoa katsomaan kahdeksan vierailulle kaksistaan. Toivo on tainnut hurmata isosiskon kun voitti lastenohjelmat ja tunnin vierailu oli ihan lyhyt siskon mielestä. Oon niin ylpeä tuosta neidistä. Mietin kesän alussa onko oikeasti valmis aloittaan jo koulun, täällä on osoittanut, että jaksaa kyllä keskittyä ja rauhoittua kun on siihen tarvis ja osaa olla myös hiljaa (kaikki ei tätä uskokkaan). Mona kävi myös päivä visiitillä isin kanssa kaksistaan.
Yön aikana oli saatu tiputettua morfiinin annostusta yhdellä pykälällä ja typpi melkein kokonaan jätetty pois. Päivällä oli jätetty sitten loppukin typpi pois ja otettu saturaatio mittarit päästä ja munuaisten alueelta pois. Maito annosta nostettu pikkuhiljaa ja nyt meni jo 25ml kerrallaan. Yön aikana olisi tarkoitus tiputella morfiinia lisää pikkuhiljaa niin ettei tulisi vieroitusoireita. Jos siinä onnistutaan niin aamulla otetaan irti hengityskoneesta. Vitsi mua jännittää, että sujuuko ilman ongelmia. Periaatteessa Toivo hengittelee jo itsekseen, konetta pidetään vain varatoimenpiteenä kun morfiini annos niin suuri. Täällä ei silti voi ikinä olla varma, että joku sujuisi oikeasti ilman ongelmia.
Toivo oli muuten paljon virkeämpi ja eläväisempi. Koitti kovasti jutella ja katseli tarkkaavaisesti ympärilleen ja mönki sängyssä niin paljon kuin vain pystyi. Huomaa että rauhoittava lopetettu. Toivon tila siis hyvä. Lääkärin sanoin "hitaasti mutta varmasti eteenpäin". Itsellä hormonit hyrrää ja jos en lähde Toivoa katsomaan tunnen huonoa omaatuntoa jos taas olen Toivon luona koen sen olevan tytöiltä pois tai tuolta mieheltä, koska ei pääse silloin Toivon luo. Löytäisipä sen kultaisen keskitien. Tää pirun lypsäminenkin ärsyttänyt tänään ihan vietävästi. Muutenkin tarvii juosta kellon mukaan niin sitten vielä koitat lypsää 3tunnin välein ja siihenkin tuntuu aikaa "tuhlaantuvan" ihan hirveesti. Tärkeitä tippoja poitsulle (sitten jossain vaiheessa) joten sillä sisullako tästä(kin) selvitään?

Ei kommentteja: