keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Aborttilaki

Nyt on ollut kovasti keskustelua uudesta aborttilaista, että keskeytyksen ehdoton takaraja tulisi olla jo viikolla 20 kun nyt keskeytyksen saa vielä myöhemminkin vakavan vamman takia.

 Itse en ole mikään abortin kannattaja, mutta tämän raskauden myötä jouduin senkin asian kohtaamaan uudella tavalla ja harkitsemaan asiaa. Itse pääsin rakenneultraan vasta raskausviikolla 21+3 jossa sydämen rakenteessa todettiin vikaa. Tarkemman diagnoosin saimme viikon kuluttu eli jos uusi laki toteutuisi ei meillä olisi ollut enää mitään mahdollisuuksia keskeytykseen.
Onneksemme rakenneultran kuvia katsoi jo yksi lääkäri ennen varsinaista diagnoosia ja saimme alustavan diagnoosin mitä moni ei ole saanut. Nyt tiesimme että meille "tarjotaan" aborttia vaihtoehtona ja kerkisimme perehtymään sairauteen ja muodostamaan mielipiteen keskeytyksestä. Jos emme olisi saaneet alustavaa diagnoosia olisi pitänyt vielä 21 vkon jälkeen harkita asiaa ja edelleen abortti olisi pitkittynyt.

 Abortti päätös noilla viikoilla ei ole mikään helppo, jos uusi laki tulee voimaan toivon todella että rakenneultraan pääsee viimeistään viikolla 18. Näin jokainen voi tehdä omalle kohdalleen sopivimman ratkaisun niin ettei joudu sitä myöhemmin katumaan.

Ei kommentteja: