keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

päivä 8. ja 9.

Eilen aamulla otettiin ekg ja kun se näytti hyvältä, vaikka Toivo kaikkensa yritti ettei sen tekeminen onnistusi, saatiin otettua pois tahdistinpiuhat. Nyt rintakehä ja vatsanseutu näyttävät paljon siistimmiltä (kuvassa kyllä on edelleen tahdistimen piuhat kiinni), huomenna pitäisi poistaa tikit dreenien paikoilta.Toivo aloitti eilen oksentelemaan. Välillä tuli kaaressa, välillä pieniä pulautuksia. yöllä oli tullut sitten ripulikakat ja huoneeseen laitettiin eristys vatsataudin pelossa. Tänään ei kokeissa ole ollut merkkejä taudista, yhden kakkanäytteen tulos vielä kyllä tulematta. Oksentelukin oli aamusta vähäistä, mutta illalla Toivo aloitti taas kunnon kaaressa oksentamisen, lakanat vaihdettiin varmaan kolme kertaa illan aikana. Tänään oli myös loppukokeita ja ultraa, niissä kaikki ok. Jos inr-arvo on huomenna hyvä eikä oksentelu ihan villiinny voidaan päästä kotiin. Jos oksentelu hurjaa niin pyysin että siirtäisivät meidät tayssiin infektio osastolle. Tytöillä tai oikeastaan Mealla hirmu ikävä ja soittelee mummulasta joka päivä itkien. Tänään Toivoa kävi viihdyttämässä sairaalaklovnit, Toivoa vähän jänskätti eikä hymyä oikein irronnut, olihan ne aika ilmestys.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvältä vaikuttaa ja kotiinpaluukin jo häämöttää :) Eivät kuitenkaan PEG-letkua vielä napiksi vaihtaneet ? Varmaan oli niin kiire koko rytäkässä että se ei käynyt kirurgeilla mielessäkään. Me oltiin osastolla helmikuussa peg-letkun laitossa ja silloin oli ainakin joka seinällä ja ovessa lappu oksennus- ja ripulitauti-infektioista, että olisko sitä samaa vieläkin siellä liikkeellä.

NannaN kirjoitti...

Kurkkimassa Toivon kuulumiset <3

keiju kirjoitti...

Ei ollut tarkoituskaan tehdä Glennin yhteydessä sitä napin vaihtoa, vaikka se onkin pieni operaatia, mutta kasvattaa kuulemma tulehdusriskiä sen verran. Katsotaan josko saataisiin nyt tehtyä täällä lähi sairaalassa se kevään aikana.

Anonyymi kirjoitti...

Aha, siitä se sitten johtui. Meillä ei ole muuten letkun juuri pysynyt siistinä, vaan vuotaa kokoajan. Pidetään siinä lappua ja silikoniteippiä ja sitä on kerran sairaalalla "laapistettu" sitä juureen kasvavaa granulaatiokudosta. Käytetään joka päivä suihkussa ja kuivataan kunnolla, mutta ei ole auttanut asiaa. Ihana muuten toi uusin kuva Toivosta, hän näyttää ihan eri Toivolta, kuin ennen leikkausta. Jotenkin kasvoista heti huomaa, että vointi on tosi paljon parempi herralla :)
t. Peg-mamma